Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2013 14:15 - Политическите амбиции на ръководството на Замунда
Автор: rometotal Категория: Политика   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
1



Видях че са възникнали въпроси на тема "политически партии".
Точно аз съм човекът който може да внесе яснота, защото пряко участвам в това и съм отдаден на тази кауза от години. Не случайно по месеци стоят, като важни всички теми засягащи  проблемите в Интернет. Твърдо вярвам в идеите си и заставам зад всяка казана от мен дума, а аз обичам да говоря по тези въпроси. Надявам да не ви досадя.
Единствено политическо може да е решението на проблемите в мрежата и извън нея, като  правото на свободен обмен на информация, защита на личните данни, тайната на кореспонденцията, правото на лично пространство и поверителност, борба с агресивното задържане на данни, въвеждане на правото на достъп до Интернет, като основно човешко право, реформа в законодателството, свързано с авторските и сродните им права с отчитане на интересите на потребителите и авторите, отхвърляне на патентите и всички други законови институти, пораждащи частни монополи.
И то не само в страната, а задължително в Европейския парламент. Това са нещата за които работят всички Пиратски партии по света и още не мога да разбера, нещо по-малко ли сме от останалите европейци та продължаваме да дремем.
Хубавото е, че все пак последните години интернет обществотосе събужда - събитията свързани с ACTA го показаха. Проблемът обаче, че Народното събрание гласува такова споразумение остава. Остава защото лобитата на компаниите от бранша си имат депутати, които да пробутат текстовете, а останалите от некомпетентност дори да не разберат какво гласуват. А къде е потребителят? Него кой го представлява? Поправки в законите, само Заки Соколов ли да предлага? Ние няма ли какво да кажем по въпроса? Имаме, ама кой ни слуша, ако не залеем улиците.
Интернет обществото има място там където се коват законите и се решава съдбата му! И рано или късно ще го получи. Хапя си задника от яд, че и на тези избори нищо не се случи.
Та това са политическите амбиции на някои от управляващите Замунда. Да има Пиратска партия. А ако не тръгне от флагмана на пиратството в Родината Замунда, не знам от къде другаде и кой ще и повярва.
Кофти, че Бойко абдикира и изборите се оказаха предсрочни. Много късно се задействахме и изтървахме голям шанс. Сигурен съм, че много от вас щяха да ни подкрепят.
Не се отказахме обаче. Опитахме по друг начин, макар и той да не стана - да сключим "договор" със съществуваща партия, че в платформата и влизат основните принципи на пиратското движение и забележете - да излъчиме свои представители в техните листи. Ясно беше, че така ще се съберат много по-малко съмишленици отколкото, ако направим собствено движение и успехът на начинанието е съмнителен, но в името на каузата го направихме. Уви, не стана. Войводите не ми отговориха. Вероятно са взели писмото ми за майтап
image.  Не е етично да ви споделя с кой стигнахме почти до финала, защото нямам тяхно разрешение да го направя, особено в тази водевилна ситуация около Замунда, но със сигурност няма от какво да се срамуваме. Всъщност говоря за хора от чиито среди излезнаха яростни противници на ACTA, работят активно за електронно правителство и софтуер с отворен код в държавната администрация и пр.
Това искахме да предложим ние, не адвокати, а истинска защита.
Не знам кой пират би бил срещу това, но знам, кой не ми го е казал в очите и сега омаловажава всичко постигнато и прецаква бъдещото.
Може да ме цитирате навсякъде - разпространявам се под Creative Commons
http://zamunda.se/forums.php?action=viewtopic&topicid=170720&page=12



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rometotal
Категория: Политика
Прочетен: 42836
Постинги: 13
Коментари: 19
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930